Русия е готова да отговори на всякакви заплахи спрямо нейните

...
Русия е готова да отговори на всякакви заплахи спрямо нейните
Коментари Харесай

Русия заплаши да отговори, ако бъде застрашена от силите на САЩ в Сирия

Русия е подготвена да отговори на всевъзможни закани по отношение на нейните военни, подбудени от евентуална интервенция на Съединени американски щати против сирийското държавното управление. Това предизвести началникът на Генералния щаб на съветската войска ген. Валерий Герасимов.

" Руските въоръжени сили ще отговорят, в случай че животът на съветските военнослужещи в Сирия бъде заплашен, в това число при положение на ракетен удар по Дамаск ", добави Герасимов.

Изявлението му идва ден, откакто посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли разгласи, че Вашингтон ще предприеме едностранни дейности във връзка с Сирия, в случай че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не предприеме дейности по този въпрос, имайки поради хипотетична офанзива с химически оръжия, осъществена от сирийските държавни сили.

За да се ограничи ескалиращото принуждение в бунтовническия анклав Източна Гута край Дамаск, Хейли предложи нова проекторезолюция на Съвета за сигурност, която да даде опция за 30-дневно преустановяване на огъня в цяла Сирия, заменяйки предходната " провалена " резолюция на Съвета за сигурност. Според американския посланик новата резолюция няма да има никакви " пропуски против тероризма ".

Русия обаче отхвърли, че сирийската войска е употребила химически оръжия, като твърди, че терористите от Фронт " Ал Нусра " са тези, които са употребявали хлор против цивилни в обсадения анклав Източна Гута през последните няколко седмици.

" Имаме надеждна информация за екстремистите, които се приготвят да скалъпят държавна химическа офанзива против цивилни. В няколко квартала на Източна Гута се събраха тълпи от дами, деца и възрастни хора, докарани от други региони, които трябваше да съставляват жертвите на химическия случай ", посочи още ген. Валерий Герасимов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР