Русия е готова да осигури на САЩ безпрецедентна прозрачност във

...
Русия е готова да осигури на САЩ безпрецедентна прозрачност във
Коментари Харесай

Кремъл не признава едностранното решение на Вашингтон за ядрения договор

Русия е подготвена да обезпечи на Съединени американски щати " невиждана бистрота " във връзка със противоречивата ракета 9M729. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление за списание International Affair.

Рябков акцентира, че Кремъл " не признава едностранното решение на Вашингтон за преустановяване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег ".

Ние сме подготвени да покажем невиждана бистрота за ракетата 9M729, която тревожи американците прекалено много. Ние им предлагаме презентация на ракетата, която изцяло не попада под контракта. Но в това време ние настояваме американците да подхващат на практика стъпки за усмиряване на нашите терзания към крайбрежните системи " Иджис ", ситуирани в Румъния, чието разрастване е планувано и в Полша скоро, означи министърът.

По-рано през днешния ден Съединени американски щати настояха Русия да унищожи новата ракетна система.

На 20 октомври американският водач Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати имат намерение да изоставен контракта. Той упрекна Русия, че не извършва изискванията по контракта.

От 2014 година Съединени американски щати упрекват Русия в нарушение на контракта с новата ракета 9M729 (или SSC-8). Изпитанията на ракетата 9М729, която може да носи нуклеарна и стандартна бойна глава, са приключени през 2015 година В началото при тестването на ракетата е употребена стационарна пускова установка с обхват на деяние 500 километра, което е разрешено от контракта, в случай че ракетата е с морско и въздушно базиране. Впоследствие ракетата е изпитана с мобилна пускова установка в границите на 500 километра.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР