Русия е готова да окаже съдействие в решаването на конфликта

...
Русия е готова да окаже съдействие в решаването на конфликта
Коментари Харесай

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Русия е подготвена да окаже подпомагане в решаването на спора в сирийския град Африн, на 65 км от Алепо, в случай че помощта й бъде счетена за нужна, съобщи специфичният представител на президента Путин за Близкия изток и Африка, заместник-външният министър Михаил Богданов, представен от ТАСС.

“Русия не постанова ролята си на никого. Ако се окаже, че тя нужна на някого, ние сме подготвени да помогнем за преустановяване на кръвопролитието и намиране на допирни точки. За нас основното са методите, свързани с осъществяването на резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и спазването на териториалната целокупност, суверенитета и единството на Сирия”, съобщи Богданов.

На 20 януари турската войска стартира военна интервенция срещу кюрдските Сили за отбрана на народа и партията “Демократичен съюз” в региона на Африн, където живеят към 1,5 милион сирийски кюрди. Анкара счита тези организации за терористични. Силите за отбрана на народа са гръбнакът на кюрдската коалиция Сирийски демократични сили, която се поддържа от Съединени американски щати.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР