Русия е готова да либерализира визовия режим за някои категории

...
Русия е готова да либерализира визовия режим за някои категории
Коментари Харесай

Русия е готова да либерализира визовия режим за някои категории турски граждани

Русия е подготвена да либерализира визовия режим за някои категории турски жители, съобщи ТАСС, като се базира на известие на съветското външно министерство във връзка идното посещаване на външния министър Сергей Лавров в Анкара на 13 и 14 август.

Освен този въпрос Лавров ще разиска с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу и гарантирането на сигурността на съветските туристи в Турция, чийто брой доста се е нараснал след премахването на рестриктивните мерки и активирането на двустранните връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тема на диалозите сред двамата министри ще бъде и снемането на бариерите в двустранната търговия и разширение на номенклатурата на стоките, внасяни от Русия в Турция. Те ще беседват и за съдействието в енергийната сфера, на първо място за реализацията на стратегическите планове за АЕЦ Аккую и газопровода Турски поток.

По време на визитата в Анкара Лавров ще взе участие в заседание на посланиците и непрекъснатите представители на Турция в интернационалните организации, на което ще показа целите във външната политика на Русия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР