Русия е готова да изпрати своя делегация в Минск за

...
Русия е готова да изпрати своя делегация в Минск за
Коментари Харесай

Русия е готова да изпрати делегация в Минск за разговори с Украйна

Русия е подготвена да изпрати своя делегация в Минск за диалози с Украйна. Това разгласи пред кореспонденти представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, представен от РИА Новости.

Представителят на съветския президент напомни, че украинският водач Володимир Зеленски към този момент е дал поръчка за разискване на неутралния статут на страната.

„ Първоначално съветският президент Владимир Путин сподели, че задачата на интервенцията е да помогне на ЛНР и ДНР, в това число посредством демилитаризация и денацификация на Украйна. и това в действителност е неразделна част от неутралния статус “, сподели Песков.

По думите му в такава делегация биха взели участие представители на министерствата на защитата и външните работи, както и такива на президентската администрация. „ Владимир Путин беседва по телефона през днешния ден с президента на Беларус Александър Лукашенко, който от своя страна увери, че ще бъде подготвен да сътвори всички нужни условия за идването на делегации, гарантирайки тяхната сигурност и честност в провеждане на упоменатите договаряния “, сподели още представителят.

Междувременно представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи на брифинг задачата на съветската военна интервенция - " марионетният режим в Киев да бъде изправен пред съд за закононарушения, осъществени през тези години против цивилни, в това число съветски жители ".

Захарова също по този начин съобщи, че " марионетното " държавно управление в Украйна няма суверенитет.

„ Настоящото държавно управление, режимът в Киев, тези марионетки, които се прогласиха за владетели на тази земя, унижават достолепието на хората, подигравайки се с тях. Така че те са лишени от всевъзможен суверенитет “, сподели Захарова.

Според нея единственото, което украинските управляващи могат, е да " извършват инструкциите, които идват оттатък океана като освен това го  правят не всеки път сполучливо и несъмнено в несъгласие с ползите на украинския народ ", акцентира представителят на Министерство на външните работи.

Захарова изрази убеденост, че народът на Украйна „ ще бъде освободен от игото на националистическото държавно управление, което експлоатира страната в полза на задгранични играчи, и ще стартира да живее пълностоен върховен живот, зачитайки правата, свободите и ползите на всички негови жители без разделяне по национална, езикова или религиозна основа. "

Украйна желае мир и е подготвена да разисква безпристрастен статут с Русия във връзка с НАТО, в случай че има такава алтернатива. Това сподели за „ Ройтерс “ Михаил Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски по-рано през днешния ден.

„ Ако са вероятни договаряния, те би трябвало да се проведат. Ако в Москва кажат, че желаят да водят договаряния, в това число за безпристрастен статут, ние не се опасяваме от това “, сподели Подоляк. „ Нашата подготвеност за разговор е част от упорития ни блян към мир “, добави съветникът.

Зеленски също предложения съветския президент Владимир Путин да договарят. „ Нека седнем на масата за договаряния, с цел да спрем гибелта на хора “, прикани той.

Междувременно опозиционната партия в Украйна " Опозиционна платформа - за живот " (ОПЗЖ) излезе с апел Зеленски да откри метод да стартира договаряния за преустановяване на огъня.

" Призоваваме всички страни във въоръжения спор да се извърнат към дипломатически принадлежности за договаряния за обезпечаване на преустановяване на огъня и се надяваме, че Зеленски ще има политическата воля да направи това “, се споделя в изказването на партията, оповестено на уеб страницата ѝ.

" Ситуацията изисква украинският водач да бъде по-настойчив в организирането на сходни договаряния, в това число с присъединяване на интернационалните медиатори. ", се споделя още в позицията

От опозиционната партия показват и подготвеност да „ окажат цялата нужна помощ в преговорния развой “.

„ Днес сме сигурни, че милиони украинци ще могат да оценят по нов метод претекстовете и възприятията, които ни движеха, когато се борихме за преустановяване на огъня и за определяне на мир в Донбас, което до момента не беше направено заради неналичието на политическа воля във властта “, ​​се споделя в изказването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР