Русия е готова да доставя газ на територията на Европейския

...
Русия е готова да доставя газ на територията на Европейския
Коментари Харесай

Русия готова да доставя газ за ЕС през Турски поток, но при стопроцентови гаранции

Русия е подготвена да доставя газ на територията на Европейския съюз посредством " Турски поток ", само че за това са нужни гаранции от европейските управляващи, в частност от Европейската комисия, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на взаимна конференция с гръцкия си сътрудник Никос Кодзиас, съобщи ТАСС.

" За Западните Балкани може да съставлява интерес още един нов план - " Турски поток ". Ние сме подготвени да сътрудничим по този план, неведнъж сме заявявали това. Ако страните от Европейския съюз биха желали газът по този водопровод да стигне до територията на Европейски Съюз, тогава са нужни стопроцентови гаранции от Европейската комисия и от целия Европейски Съюз ", уточни той.

Министърът означи, че съветските проекти в енергийната сфера на територията на Западните Балкани се дефинират от договореностите със страните в този район. " Тези проекти напълно зависят от договореностите, които бъдат реализирани със съответните страни. Ако те имат интерес към по-нататъшно развиване на енергийното съдействие, то ние наложително ще отговорим с реципрочност ", означи Лавров.

Той акцентира, че неналичието на външна интервенция е едно от главните условия за триумфа на сходно съдействие. " Най-важното е единствено да няма изкуствено вмешателство в процеса на координиране на изискванията на един или различен план, както стана с " Южен поток ", уточни той.

" Ние постоянно сме подготвени да се конкурираме с други производители, с други направления, които в този момент се разискват в границите на така наречен Южен газов кулоар. Главното е конкуренцията да бъде добросъвестна, както е признато в страните, уважаващи основите на пазарната стопанска система ", уточни в умозаключение Лавров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР