Русия е готов за диалог със САЩ дотолкова, доколкото за

...
Русия е готов за диалог със САЩ дотолкова, доколкото за
Коментари Харесай

Русия готова за диалог, колкото САЩ

Русия е подготвен за разговор със Съединени американски щати дотолкоз, доколкото за това е подготвен Вашингтон, само че това няма да бъде елементарно, стана ясно от 17-а " Пряка линия с Владимир Путин ", излъчена по съветските малките екрани. Президентът счита, че има какво да си кажат с Доналд Тръмп в областта на интернационалната сигурност и двустранните връзки. Убеден е, че глобите са огромна неточност на Съединени американски щати и се надява тя в миналото да бъде поправена. Напомни също, че Русия неведнъж е предложила на Съединени американски щати разговор за изработването на правила по киберсигурността, само че към този момент няма никакъв отговор.

Путин означи, че Русия не е измежду водачите по военни разноски и страната му е изпреварена от Съединени американски щати, Саудитска Арабия и други страни. Според него по разноски в безспорни величини Русия е на 7-о място и непрекъснато редуцира военните разноски, само че все пак тя се оказва с две-три крачки по-напред в актуалните въоръжения. " Искаш ли мир, готви се за война ", означи той.

Заради западните наказания от 2014 година Русия е изгубила $50 млрд, а Евросъюзът $240 милиарда, съобщи още президентът.

Относно глобите на Съединени американски щати против компанията " Хуауей " той сподели, че задачата им е да лимитират развиването на Китай и в актуалния свят, постоянно се употребяват непазарни способи на битка.

Руският водач окачестви украинския си сътрудник Владимир Зеленски като " надарен човек " поради телевизионните му излъчвания. Но добави, че " това, което в този момент става, не е смешно ". По думите му украинският президент би трябвало да проумее, че се намира в покруса, а не в комедия.

Повечето въпроси в " Пряката линия " засягаха вътрешни проблеми - националните планове, заплатите, дефицита на медици в районите, екологията, събирането на сметта и други. Путин счита за неточност на държавното управление, че банките не се съгласяват да дават преференциални ипотеки за многодетните фамилии. Той уточни, че финансовото министерство не е заделило задоволително запаси за компенсиране на финансовите структури. По думите грешката към този момент отстранена. Държавният глава посочи, че ще насочва държавното управление към по-голям надзор върху режийните разноски. Той даде обещание персонален надзор за реализирането на " промяната с боклука " и се разгласи против задушаването на гласността в битката против корупцията. Наблегна също, че в света няма чиста пазарна стопанска система, а страните със смесена стопанска система се развиват по-бързо. Накрая сподели, че не му е омръзнало да бъде президент.

За четири часа " директна линия " Путин отговори на " 67 въпроси и обръщения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР