Русия е държавата, която разполага с най-голям брой танкове в

...
Русия е държавата, която разполага с най-голям брой танкове в
Коментари Харесай

Коя е държавата с най-много танкове в света?

Русия е страната, която разполага с максимален брой танкове в света. Това пишат създателите на американския портал We are Mighty, които се базират на Global Firepower.

Според данните въоръжените сили на Русия разполагат с към 22 хиляди танка, което прави мощта на съветските бронетанкови сили сравнима с тази на всички страни от НАТО взети дружно. За съпоставяне - Съединени американски щати и Канада общо имат 18 хиляди единици тежка бронирана военна техника. Страните от Европа, които членуват в НАТО, разполагат с 11 хиляди танка, като Турция разполага с максимален брой танкове - към 3,2 хиляди единици.

В края на декември предходната година специалистът Уилям Фланиган съобщи пред американското издание за геополитически разбори The National Interest, че най-новият съветски танк Т-14 " Армата " доста превъзхожда остарелите танкове на Съединени американски щати и Англия - M1A2 Abrams и Challenger 2.

Според Фланиган остарелите модели отстъпват на съветския танк по " оцеляемост " - за поддръжката на подобаваща защита страните се нуждаели от спомагателни средства, които да усилят тяхната маса. Освен това специалистът обръща внимание на комплекта за дейна защита, който не се употребява в нормалните модификации на Challenger 2 и M1A2, и на оборудването на танка с многоцелево 125-милиметрово оръдие.

Преди седмица някогашният пълководец на Пентагона - полковникът от запаса Тери Томпсън - съобщи, че Съединени американски щати могат да изгубят международното си владичество или даже да престанат да съществуват, в случай че не схванат, че Русия е главната опасност за тяхната национална сигурност.

За вестник Washington Times Томпсън съобщи, че боеспособността на съветската страна се е нараснала доста и Русия към този момент не е " разпокъсаното образувание, което беше след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики ". Той също по този начин напомни, че съветските военни са се научили да " намират и унищожават " спътниците на Съединени американски щати в космоса.
 Мечка и змей: Ако армиите на Русия и Китай се обединят
Мечка и змей: Ако армиите на Русия и Китай се обединят

Хипотетичният боен съюз може да се трансформира в действителна противотежест на НАТО
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР