Русия е близо до отмяна на наказанието си преди края

...
Русия е близо до отмяна на наказанието си преди края
Коментари Харесай

Томас Бах обсъди свалянето на руското наказание в Пьонгчанг с приближен на Путин

Русия е покрай анулация на наказването си преди края на олимпийските игри в Пьонгчанг, откакто президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах разиска въпроса с един от основните фигури в съветската делегация. Той се срещна с Игор Левитин, който е сегашен вицепрезидент на Руския олимпийски комитет (РОК) и някогашен министър на превоза.

Левитин е измежду най-приближените на съветския президент Владимир Путин, а това се преглежда като оптимистичен белег, че наказването ще бъде вдигнато.

След срещата сред двамата стана ясно, че изпълнителният комитет на МОК ще се събере в събота, с цел да вземе решение. Говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс удостовери за срещата, само че не даде информация дали съветската делегация ще бъде изслушана.

Със сигурност изпълнителният комитет ще вземе поради отчета на специфичната комисия, която се оглавява от Никол Ховерц, член на олимпийския комитет от Аруба, а също по този начин включва генералния шеф на МОК Кристоф де Кепер. Възможно е решението да бъде препоръчано на гласоподаване и пред Сесията на МОК. По стратегия тя би трябвало да се състои в неделя сутринта и да избере своите нови членове.

Олимпийският комитет на Русия беше осъден поради систематична поддръжка от страната при използването на допинг и спортистите от страната се състезават в Пьонгчанг под безпристрастен байрак.

От МОК към този момент няколко пъти намекнаха, че участието на Русия може да бъде възобновено за церемонията на закриването на Игрите, в случай че самите спортисти и техните ръководители не вършат никакви нарушавания. На игрите обаче съветският медалист в кърлинга Александър Крушелницкий беше заловен с мелдоний.

Според портала insidethegames най-вероятно РОК ще би трябвало да заплати санкцията си от 15 милиона $, която беше наложена със възбраната за присъединяване в Пьонгчанг. Сумата е за стимулиране на борбата с допинга.

Дори и да бъде анулирана глобата на Русия и състезателите да минат под националния байрак на федерацията, медалите, които бяха извоювани дотук ще продължат да стоят против тима Олимпийски спортисти от Русия

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (225)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР