Русия е ангажирана в кампания за умишлена русификация в Украйна,

...
Русия е ангажирана в кампания за умишлена русификация в Украйна,
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Нацистите надигат глас в Русия, зоват за русификация

Русия е ангажирана в акция за умишлена " русификация " в Украйна, ориентирана към заличаване на украинската еднаквост посредством голям брой военни, обществени, стопански, правни, бюрократични и административни старания.Това се показва в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

Идеологиите, които стоят в основата на тази " русификация ", се опират на милитаризма, с корав съветски шовинизъм и мощна ксенофобия, ориентирана както към Украйна и украинската еднаквост, по този начин и към вътрешните малцинства в самата Русия.

Вътрешните последствия от възприемането на идеологията на " русификацията " се показват в реакциите на съветските управляващи и на видни съветски блогъри към етническите малцинства и мигранти в Русия.

Няколко съветски военни блогъри и коментатори разгласиха реакциите си на неотдавнашна вест за убийството на 17-годишен съветски студент от група таджикски мигранти в Челябинск и използваха историята, с цел да подлагат на критика мигрантите от Централна Азия и общностите на етническите малцинства за това, че не съумяват да се интегрират в съветското общество.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин упрекна мигрантите, че дестабилизират Русия, като внасят тероризъм и екстремистки идеологии, и акцентира ролята на миграционната политика за обезпечаване на публичния ред.

Бившият съветски офицер и гневен националист Игор Гиркин ускори рецензията, че управляващите на Република Тувин връщат локалните тувински имена на 104 административно-териториални единици, което един от военни блогъри осъди като излишно " пробутване на граници " по време на война.

Тези прояви на ксенофобия и расизъм са образец за същността на вътрешната " русификация ". Войната в Украйна даде опция на най-яростните гласове в осведомителното пространство да консолидират своята идеология и да я проектират както към украинския народ, по този начин и към неславянските малцинства в самата Русия. Тази динамичност евентуално ще ескалира с продължаването на войната и ще надживее нашествието на Русия в Украйна, прониквайки в съветското общество за години напред, разяснява специалисти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР