Русия достави втора група модернизирани изтребители МиГ-29 на Сирия, съобщи

...
Русия достави втора група модернизирани изтребители МиГ-29 на Сирия, съобщи
Коментари Харесай

Русия достави втора група модернизирани МиГ-29 на Сирия

Русия достави втора група осъвременени изтребители МиГ-29 на Сирия, заяви съветското посолство в Дамаск. Сирийските водачи към този момент употребяват самолетите за осъществяване на интервенции във въздушното пространство на страната.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин разпореди на министрите на външните работи и защитата да проведат договаряния с близкия съдружник на Москва - Сирия, с цел да получат повече обекти и достъп за морски съдове в допълнение към към този момент съществуващите две съветски военни бази в страната.

Според източници от сирийската войска, представени от сирийската държавна организация САНА, доставените изтребители са по-ефективни от самолетите от предходно потомство, съобщи Ройтерс.

Съединени американски щати упрекнаха Русия в края на май, че е трансферирала изтребител от Сирия в Либия за поддръжка на съветските наемници, воюващи на страната на маршал Халифа Хафтар и неговата Либийска национална войска (ЛНА).

Вашингтон твърди, че изтребителят е дошъл в Либия, откакто бил пребоядисан в Сирия, с цел да се скрие съветският му генезис, и евентуално ще се употребява за оказване на огнева поддръжка от въздуха.

Ройтерс е изпратила питане за коментар до съветското министерство на защитата предходната седмица, само че ведомството до момента не е дало отговор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР