Русия днес обвини Вашингтон, че преследва нейни граждани по целия

...
Русия днес обвини Вашингтон, че преследва нейни граждани по целия
Коментари Харесай

Заради хакер Москва обвини Вашингтон в преследване на руснаци по света

Русия през днешния ден упрекна Вашингтон, че преследва нейни жители по целия свят и съобщи, че е отправила публична дипломатическа протестна нота, откакто Израел екстрадира съветски жител в Съединени американски щати, където ще му бъдат предявени обвинявания за кибер закононарушения, съобщи Ройтерс.

Американското министерство на правораздаването съобщи през вчерашния ден в изказване, че 29-годишният Алексей Бурков е дошъл в Съединени американски щати и за пръв път ще застане пред съда, с помощта на съдействието с Израел, където е бил арестуван през 2015 година

Бурков е упрекнат за голям брой закононарушения, в това число киберизмами, хакерство, кражба на идентичност и пране на пари, се споделя в изказването. Заподозреният, който отхвърля да е направил нещо неправилно, може да получи присъда от десетки години затвор, в случай че бъде приет за отговорен и няколко години се опитваше да осуети опитите на Съединени американски щати за неговата екстрадиция.

Бурков, които споделя, че е експерт по компютърна сигурност е упрекнат в поддържането на уеб страницата " Кардпланет ", посредством който продавал номера на дебитни и кредитни карти, доста от които били откраднати посредством хакерски способи от американски жители, заяви министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

С откраднатите данни, които засягат повече от 150 000 хакнати платежни карти, са направени покупки на стойност 20 млн. $ от американски кредитни карти. Бурков е упрекнат още и за поддържане на онлайн платформа, в която елитни хакери са купували и продавали крадени артикули и услуги.

Руското посолство в Съединени американски щати осъди екстрадицията му в изказване, оповестено през днешния ден в обществените медии, показва Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР