Русия дава знаци за трупано с десетилетия недоверие към България.

...
Русия дава знаци за трупано с десетилетия недоверие към България.
Коментари Харесай

Румен Радев: Русия дава знаци за трупано с десетилетия недоверие към България

Русия дава знаци за трупано с десетилетия съмнение към България . Смятам, че ние ще надживеем и ще превъзмогнем това съмнение, тъй като то не подхожда на ползите и на духовната непосредственост с нашите нации. Това съобщи президентът Румен Радев в изявление за предаването " Панорама " по Българска национална телевизия. За нас е значимо да имаме директна тръба за газа от Русия към България, стана ясно още от думите на президента.

" Турски поток " е значим, стига да мине към България, смята Румен Радев. По думите му би трябвало безусловно да приключим интерконекторите, тъй като единствено посредством тях можем да реализираме диверсификация и конкурентни цени. " Но дано не се заблуждаваме, че единствено с тези инерконектори България ще се трансформира в енергиен център ", предизвести Радев.
Според него АЕЦ " Белене " ще ни даде енергийна сигурност за в бъдеще . Радев счита, че България би трябвало да взе участие и доста по-активно в европейските иновационни фондове, за внедряванена екологично чиста сила.

Не съм си сменял нито за миг позицията. И в този момент настоявам, че моряците не трябва да заплащат цената на политическата упоритост. Никой няма интерес от милитаризирането от Черно море. А такова очевидно настава, разяснява президентът тематиката с рецесията в връзките сред Русия и Украйна след провокацията в Керченския проток.
Радев означи, че Европа не трябва да става пленник на украинските вътрешнополитически упоритости. В този спор има повече от две страни. Трябва да търсим решения към правила, а не да посочваме кой е отговорен, защото това ни отдалечава от решаването на спора, безапелационен бе президентът.

Демокрацията е застрашена от възприятието за правдивост, корупцията и отчайващото положение на медиите .​ Това съобщи президентът Румен Радев в изявление за предаването " Панорама " по Българска национална телевизия. ​Мога да прибавя избо​рните​ правила, да не не помни и отчайващо​то​ ниско доверие на българския парламент. Демокрацията е застрашена и от неналичието на отчетност и отговорност​, счита Радев.​
Аз не съм определен, за ​да ​премълчавам истината . Напротив - да я произнасям и ​отстоявам​. Добре знаете, че правител​ството​ разполага с бюджета​, уточни президентът. ​​
Фотосесиите не са мой патент. Не съм определен, с цел да приглас​ям​ на правителство​то ​. Няма нищо рисково в плурал​изма​. Напротив - рисково е отсъствието на съвместен надзор сред институциите​, сподели Румен Радев.​ Не одобрявам внушени​ето,​ че виждате ли, проблемите ​в​ България са в следствие от неналичието на разговор сред м​е​н и правителтвото . Ще загатна бедността, нвсправедливостта, които са трупани с десетилетия. Това прави сложен разговора с мен. Не може да има съглашателство и единство в името на корупционния комфорт и на гърба на българските жители ​, безапелационен беше президентът.​​​
Приех парламентарните сили по време на консултациите за сформиране на държавно управление. Но през днешния ден правителтвото не извършва личната си стратегия . Аз не желая да разисквам б​у​ксуващи стратегии. Аз съм подготвен да разисквам визия за бъдещето и “Визия на България” на Българска социалистическа партия прави старания в тази посока. Очаквам решителна визия за справяне с корупцията, за справяне със спада на задграничните вложения ​, акцентира Радев​
​По думите му би трябвало да се пресекат опциите за злоупотреби в изборния развой и да се работи за стратегическа опция. Що се касае до дневния ред на обществото, мисля, че най-важното е да осигурим опция за необятно посланичество на жителите в управническите решения и в контрола на ръководещите. ​Радев се разгласи и за по-активни способи за откриване и секване на корупционни способи по високите етажи. ​Той изиска огромна промяна на институциите, защото по този начин съгласно него щяла да се ограничи груповата безнаказаност.
Като президент не мога да сътворявам партия , само че бих подкрепил всяко изпитание за създаване на демократична опция против корупцията, беззаконието и автокрацията, отговори президентът на въпрос дали ще прави политическа групировка.
Няма кой да управи българското правораздаване с изключение на нас самите и по тази причина илюзията, че Европейската комисия милее за нашето правораздаване, би трябвало да я изживеем по-бързо, разяснява частичното отпадане на Механизма за съдействие и инспекция на Европейска комисия над България президентът.
Президентът благодаря своята брачна половинка Десислава Радев по тази причина, че " макар режисираните нервности през цялото време, тя продължава да стои до мен. Дори в тази среда, тя прави доста неща ", сподели президентът и изброи някои начинания, които първата дама е подела.
Съпругата ми не кара в автомобил на НСО, категорично уточни още Радев.
Той разяснява и положението на медийната среда у нас, като означи, че имало свръхконцентрация на медийна благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР