Русия държи в плен най-малко 25-ма украински журналисти, заяви днес

...
Русия държи в плен най-малко 25-ма украински журналисти, заяви днес
Коментари Харесай

Украйна: Русия държи в плен най-малко 25-ма наши журналисти

Русия държи в плен минимум 25-ма украински публицисти, съобщи през днешния ден ръководителят на Националния съюз на публицистите на Украйна Сергий Томиленко, представен от Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12024
" Най-малко 25 публицисти остават в съветски плен. Като пленничество назоваваме и затварянето на кримско-татарските журналисти-граждани в местата за задържане. Например Владислав Есипенко и Ирина Данилович, които бяха нелегално арестувани от съветските окупационни управляващи в Крим и в този момент се намират в затвор ", сподели на конференция Томиленко.

По думите му това се отнася и за публицисти, които са били арестувани във краткотрайно окупираните украински територии след началото на пълномащабната съветска инвазия, стартирано от Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През на 24 февруари 2022 година  

Говорейки за последните случаи, свързани с представители на медии, Томиленко загатна Виктория Рошчина, която е отишла във краткотрайно окупирана зона, до момента в който е изпълнявала професионалните си отговорности. Контактът с нея е бил загубен преди няколко месеца.

Руснаците държат в пандиза и Ирина Левченко, която е отразявала новините в Мелитопол, Запорожка област.

Томиленко напомни и за Дмитрий Хилюк - публицист от новинарската организация УНИАН, който е бил покорен от руснаците при опита им да завладяват град Киев и Киевска област. В момента той се намира в затвор в Русия.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР