Русия даде знак, че вероятно ще продължи да си играе

...
Русия даде знак, че вероятно ще продължи да си играе
Коментари Харесай

Работата на Северен поток остава в неизвестност

Русия даде знак, че евентуално ще продължи да си играе със страховете на европейските от дефицит на природен газ като употребява за това изведения в планов ремонт от 11 до 21 юли газопровод " Северен поток " по дъното на Балтийско море.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи в четвъртък по време на брифинг, че Москва отхвърля и смята за несъстоятелни каквито и да било спекулации към прекъсването на " Северен поток " за планово обслужване, което е годишно рутинно мероприятие и графикът за него е бил координиран в сътрудниците от рано.

" Що се отнася до работата на газопровода в бъдеще, това доста ще зависи от нашите сътрудници ", съобщи Захарова и разясни, че става дума за параметри като търсенето на газ и недопускането на отрицателното въздействие на нелегитимните ограничаващи ограничения, едностранните наказания против неговото действие. " Ето какво стана да вземем за пример с ремонта на турбината на " Сименс " в Канада, добави говорителката, представена от съветската организация ТАСС.

В средата на юни операторът на " Северен поток " – " Газпром ", понижи потенциалът на подаваната по газопровода суровина на 40 % поради несвоевременното връщане на една от изпратените за обслужване в Монреал турбини. Заради глобите на Канада против Румия поради войната в Украйна Канада в началото отхвърляше да върне оборудването в Германия, само че през уикенда реши, че то не попада под ударите на рестриктивните мерки, защото става въпрос за техника,нужна за пренос на газ.

На 11 юли " Газпром " спря изцяло газопровода за годишния ремонт, което докара до нов срив на съветските газови доставки за Европа, които към този момент бяха орязани, и това ускори опасенията на европейските страни за обезпечаването на синьото гориво, належащо за зимата.

Сегашното изказване на Захарова обаче не разсейва изключително тези страхове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР