Русия даде мълчалив отговор на желанието на президента на САЩ

...
Русия даде мълчалив отговор на желанието на президента на САЩ
Коментари Харесай

Русия се отнася хладно към плана на Тръмп да покани Москва на следващата среща на Г-7

Русия даде безмълвен отговор на желанието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Москва да взе участие в идната среща на високо ниво на Г-7, а съветските законодатели споделиха, че чакат първо да получат повече детайлности, съобщи ДПА.

Русия е подготвена да се включи в разговор във всевъзможен формат, само че единствено на равни начала с останалите участници, сподели през днешния ден съветският специалист по интернационална политика и член на Съвета на федерацията Константин Косачов пред организация Интерфакс.

" Позицията на наблюдаващ не подхожда на Русия ", сподели съветският законодател.

Президентът Тръмп разгласи през вчерашния ден, че срещата на върха на Г-7, в началото планувана за месец юни, може да бъде отсрочена за септември, както и че възнамерява да предложения да участват няколко страни, които не са част от тази група, в това число Русия.

Предишно изпитание на президента на Съединени американски щати да разреши Русия да се върне в този формат беше отхвърлено от шестте осанали членки. Русия беше изключена от групата Г-8 през 2014 година, откакто анексира украинския полуостров Крим,припомня Българска телеграфна агенция.

Г-7 нормално събира водачи от Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, както и от Съединени американски щати, които тази година би трябвало да са хазаин на срещата.

Русия неведнъж е казвала, че няма огромен инерес към формата Г-7, тъй като той не отразява салдото на силите в света и предлага вместо това формат Г-20, включващ най-развитите индустриални страни.

Според Косачов желанието на Тръмп демонстрира, че той също счита формата Г-7 за отживяла. Отдавна е ясно, че Г-7 е просто метод Западът да показва единството си, добави Косачов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР