Русия да вземе пример от България, която преди повече от

...
Русия да вземе пример от България, която преди повече от
Коментари Харесай

Руски княз се провикна от Стара Загора: Да вземем пример от България и да погребем мумията на Ленин

Русия да вземе образец от България, която преди повече от четвърт век извади Георги Димитров от мавзолея му в София и по същия метод да постъпи с мумията на Ленин, която няма никакво място на Червения площад! Това съобщи при визитата си в Стара Загора княз Александър Трубецкой, ръководител на Обществото за запазване паметта на Имперската армия в Русия и на Сдружението за френско-български връзки. Наследникът на една от най - старите съветски дворянски семейства напомни, че преди 2 години, при визитата си в Петербург е предложил тленните остатъци на пролетарския водач да бъдат заровени и това да се случи през 2017-а година, когато се навършва столетие от експлоадирането на Октомврийската гражданска война, написа " Монитор ".

„ За страдание и досега на този мой апел откликват с безмълвие. Нямам пояснение. Може би към момента не са узрели за тази концепция, само че аз съм оптимист и считам че рано или късно това ще се случи. Не може да има пантеон на една персона, която е потопила Русия в кръв, която е сложила основите на преследването на православието! “, настоя потомственият дворянин.

Княз Трубецкой е в България по покана на инициативния комитет в Плевен за честване на 140-та годишнина от края на Руско-турската освободителна война.

С него са историците проф. Дмитрий Володихин и Петр Мультатули, които ще вземат присъединяване в полемика, отдадена на паметните събития през 1877-1878 година, която ще се организира в неповторимия Музей на религиите, ситуиран в тогавашната старозагорска Ески джамия. В събота те участваха на света литургия в памет на жертвите от Руско-турската освободителна война, отслужена от старозагорския митрополит Киприан в криптата на храм – паметника „ Рождество Христово “ в град Шипка и сервираха венци и цветя пред възобновения кръст-паметник на починалите съветски казаци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР