Русия да вземе пример от България, която преди повече от

...
Русия да вземе пример от България, която преди повече от
Коментари Харесай

Руски княз заговори за мумиите на велики личности и отсече: Русия да вземе пример от България

„ Русия да вземе образец от България, която преди повече от четвърт век извади Георги Димитров от мавзолея му в София и по същия метод да постъпи с мумията на Ленин, която няма никакво място на Червения площад! “, съобщи при визитата си в Стара Загора княз Александър Трубецкой, ръководител на Обществото за запазване паметта на Имперската армия в Русия и на Сдружението за френско-български връзки, написа в. Монитор. Наследникът на една от най-старите съветски дворянски семейства напомни, че преди 2 години, при визитата си в Петербург е предложил тленните остатъци на пролетарския водач да бъдат заровени и това да се случи през 2017-а година, когато се навършва столетие от експлоадирането на Октомврийската гражданска война.

„ За страдание и досега на този мой апел откликват с безмълвие. Нямам пояснение. Може би към момента не са узрели за тази концепция, само че аз съм оптимист и считам че рано или късно това ще се случи. Не може да има пантеон на една персона, която е потопила Русия в кръв, която е сложила основите на преследването на православието! “, настоя потомственият дворянин.

Княз Трубецкой е в България по покана на инициативния комитет в Плевен за честване на 140-та годишнина от края на Руско-турската освободителна война.

С него са историците проф. Дмитрий Володихин и Петр Мультатули, които ще вземат присъединяване в полемика, отдадена на паметните събития през 1877-1878 година, която ще се организира в неповторимия Музей на религиите, ситуиран в тогавашната старозагорска Ески джамия.

Днес те участваха на света литургия в памет на жертвите от Руско-турската освободителна война, отслужена от старозагорския митрополит Киприан в криптата на храм – паметника „ Рождество Христово “ в град Шипка и сервираха венци и цветя пред възобновения кръст-паметник на починалите съветски казаци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР