Русия чрез посолството си във Вашингтон е предупредила Съединените щати

...
Русия чрез посолството си във Вашингтон е предупредила Съединените щати
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ да не пращат Пейтриът на Украйна: Последиците ще бъдат непредвидими

Русия посредством посолството си във Вашингтон е предизвестила Съединените щати да не изпращат ракетни системи от вида „ Пейтриът “ на Украйна.

„ Ако медийните изявления за подготвяна доставка на системи от този вид се потвърдят, ще счетем това за провокация с непредвидими последствия “, се споделя в мнение на съветското посолство във Вашингтон, представено от Българска телеграфна агенция.

Според Асошиейтед прес Белият дом ще вземе през идващите дни решение дали да изпрати на Украйна ракетни системи " Пейтриът ". Това би била най-модерната ракетна система, с която ще разполага Киев. Системата за противовъздушна защита може да отстрани изтребители, дронове и ракети от огромно разстояние.

Москва разгласи желанието на Съединени американски щати за " провокация " и в допълнение разширение на военната интервенция на Съединени американски щати в спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че Москва предлага на Вашингтон " да си направи верните изводи " от предизвестията на Москва, че доставяното от Съединени американски щати военно съоръжение би могло да стане законна цел за съветски ракетни удари.

Захарова също по този начин сподели, че Русия е получила опрощение от Ватикана за мненията на папа Франциск предишния месец, че съветските бойци от някои етнически малцинствени групи - по-точно чеченците и бурятите, са " най-жестоките " бойци в украинския спор. По нейни думи Русия към този момент счита въпроса за затворен и тя се надява на градивен разговор сред Москва и Ватикана.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР