„Русия блокира всички наши морски пристанища заедно с кораби, които

...
„Русия блокира всички наши морски пристанища заедно с кораби, които
Коментари Харесай

Зеленски: Русия използва глада като оръжие срещу нас - обикновените хора

„ Русия блокира всички наши морски пристанища дружно с кораби, които към този момент бяха натоварени със селскостопански артикули за експорт. Защо вършат това? Защото те също считат глада за свое оръжие. Оръжие против нас, елементарните хора. Като инструмент за доминиране " - съобщи президентът.

Той акцентира, че Украйна е една от водещите страни на международния пазар на храни.

„ Без нашия експорт това не е просто недостиг, а опасност от апетит за повече от дузина страни в Африка и Азия. Тъй като няма да има задоволително размери на продуктите и цените ще се покачат доста. Това е реалност “, сподели водачът на страната.

Държавният глава добави, че „ за милионите небогати хора в Северна Африка и елементи от Азия ще стане още по-трудно да изхранват фамилиите си “.

„ Сега е моментът за сеитбената акция в Украйна. Прекъсването на нашата сеитбена акция, разрушаването на нашата инфраструктура съзнателно предизвика продоволствена рецесия. И какво ще се случи вследствие на тази рецесия? Най-малкото политически турбуленции. Най-много огнища на принуждение в райони, където неустойчивостта става обичайната и нов солиден поток от бежанци, които просто ще търсят по какъв начин да оцелеят. Русия употребява глада от първите дни на войната против нашия народ. Най-лошото е в Мариупол “, изясни Зеленски.

Той обърна внимание на обстоятелството, че този половин милионен град беше изцяло блокиран от съветските войски преди повече от месец.

„ Блокираха достъпа и от сушата, и от морето. Всякакъв достъп. Блокират филантропични доставки, не разрешават да се внася нищо – храна, вода, медикаменти. Докато имаше сняг, хората можеха да стопят най-малко снега, с цел да получат вода..., само че в този момент не го вършат и това “, акцентира президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР