Русия блокира в ООН искане на САЩ да се санкционират

...
Русия блокира в ООН искане на САЩ да се санкционират
Коментари Харесай

Русия блокира в ООН американски санкции срещу руски фирми

Русия блокира в Организация на обединените нации искане на Съединени американски щати да се глобяват две съветски компании за морски превоз и шест от корабите им по обвиняване, че са нарушили интернационалната възбрана за доставка на нефт на Северна Корея, оповестиха дипломатически източници, представени от Агенция Франс Прес.

Русия бе подкрепена от Китай, който е основният търговски сътрудник на КНДР. Страните членки на Съвета за сигурност имаха до през днешния ден да изкажат възражения на американското искане. Решението на Русия бе предстоящо. Още на 23 август непрекъснатият й представител в Организация на обединените нации съобщи обществено, че ще се опълчи на интернационалните наказания против тези съветски компании, тъй като счита, че предоставените от Вашингтон доказателства не са безапелационни.

На 21 август Съединени американски щати постановиха свои наказания на двете съветски компании, "Приморие маритим лоджистикс " и "Гудзон шипинг ", и шест техни кораба. В началото на този месец Русия и Китай към този момент блокираха искане на Съединени американски щати в листата на глобите на Организация на обединените нации да се включат съветска банка и един служител и две компании от КНДР. Тези две страни през юли отхвърлиха и прекъсване на износа на нефт за Северна Корея макар американски отчет, в който се споделя, че Пхенян е превишил квотите си за импорт на нефт за 2018 година, които са въведени с интернационалните наказания, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР