Русия блокира банковите сметки на полските посланици в страната като

...
Русия блокира банковите сметки на полските посланици в страната като
Коментари Харесай

Русия блокира банковите сметки на полските посланици

Русия блокира банковите сметки на полските посланици в страната като ответна стъпка против Полша, която направи същото през предходната седмица, съобщи във вторник съветският дипломат във Варшава Сергей Андреев.

" Точно през днешния ден се появи известие, че сметките на полското посолство в Москва са блокирани като ответна мярка ", сподели Андреев в ефира на телевизия " Россия-24 ".

По-рано през днешния ден пък Полша одобри законопроект, който ще й разреши да забрани целия импорт на съветски въглища в страната, като част от общия проект за наказания на Европейски Съюз против настоящите дейности на Москва в Украйна, съобщи представителят на полския кабинет Пьотр Мюлер.

" Не желаеме този импорт повече да е вероятен, макар че осъзнаваме, че съществува риск, обвързван с обстоятелството, че Европейският съюз не е одобрил сходни дейности досега “, акцентира Мюлер.

Междувременно Нидерландия и Белгия оповестиха, че експулсират съветски дипломати от техните страни.

Министърът на външните работи на Нидерландия разгласи на страницата си в " Туитър ", страната е решила да експулсира голям брой съветски сътрудници на разузнаването поради опасност за националната сигурност на страната. " Нидерландия експулсира 17 съветски сътрудници на разузнаването, работещи в съветски задачи в нашата страна под дипломатическо прикритие “, сподели министърът.

Новинарската организация " Белга " пък заяви, че Белгия ще екстрадира 21 съветски дипломати за " шпионаж ".

Много страни в Европа към този момент оповестиха съветски дипломати за персони нон грата и ги помолиха да изоставен техните страни, обвинявайки доста от тях в " шпионаж " и представляващи " национална опасност " за техните страни. В отговор на тези решения Русия експулсира дипломати от балтийските страни и Словакия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР