Русия атакува с ракети няколко области в Украйна. Масираните удари

...
Русия атакува с ракети няколко области в Украйна. Масираните удари
Коментари Харесай

Русия нанася масирани ракетни удари с ракети Кинжал в Украйна

Русия нападна с ракети няколко области в Украйна. Масираните удари идват от съветски стратегически бомбардировачи Ту-95 и МиГ-31.

От Telegram канала на украинските военновъздушни сили излиза наяве, че е оповестена въздушна паника в Лвов, Киев и други области.

Съобщава се за минимум четири МиГ-31, вдигнати във въздуха за офанзиви против столицата Киев и западноукраинската Лвовска област.

" Регистрирани са многократни изстрелвания на ракети " Кинжал ", написа представител на военновъздушните сили в приложението Telegram.

Експлозии се чуват още в Запорожска област, както и в Харков. " Нанесени са минимум 10 удара по сериозната инфраструктура на града и района ", оповестява в Telegram кметът Игор Техеров.

Съобщава се за проблеми в електрозахранването на семействата, поради проблемите с тока стопира и метрото в Харков.

Засега няма информация за потърпевши хора.

При офанзива в Харков през вчерашния ден починаха 14-годишно момиче и две дами на 43 и 59 години, а момче и млада жена бяха ранени.

В същото време трима души, в това число две деца, бяха убити при украинска офанзива с дрон против съветската западна Курска област, написа в Telegram регионалният губернатор Роман Старовойт.

По-късно Старовойт заяви за въздушна паника и в прилежащата Воронежска област.

При съветска ракетна офанзива на 10 април вечерта в Одеса са били ранени 14 души, като четирима от тях са с заплаха за живота. Сред ранените има и 4-годишно момиченце с охлузна рана в гърба и травма.

При удара са починали други четирима души, измежду които и 10-годишно момиче.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР