Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични

...
Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични
Коментари Харесай

САЩ: Русия, а не Украйна разполага с програма за биологични оръжия

Русия, а не Украйна, разполага с дейна стратегия за биологични оръжия в нарушаване на Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие, се показва в известие на американското посолство у нас.

От дипломатическото посланичество разгласиха мнение по отношение на " дезинформация от страна на Руската федерация за изследвания, свързани с биологични оръжия в Украйна. "

" Както съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати в негово обществено изказване от 9 март изказванието, че Съединени американски щати създават биологични оръжия не дава отговор на истината. Русия, а не Украйна, разполага с дейна стратегия за биологични оръжия в нарушаване на Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО).

Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични проучвателен лаборатории са безусловно погрешни.

Украйна прецизно съблюдава Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО). В противоположен случай Съединени американски щати не биха си сътрудничели с Украйна за мирни цели. Изследователските лаборатории в Украйна са напълно ръководени от министерствата на опазването на здравето и на земеделието на Украйна ", се споделя в мнението.

От посолството допълват, че от Съединени американски щати са предоставяли поддръжка за реновиране и съоръжение на лабораториите и за образование на личния състав им за по-безопасна и ефикасна работа при наблюдението и реакцията при разнообразни болести.

От самото начало тази поддръжка е обществено документирана – с горделивост, изясненост и бистрота.

Дейността на тези лаборатории е напълно отдадена на мирни цели, за разлика от съветските стратегии за химически и биологически оръжия, които по своя темперамент са офанзивни, се споделя още в известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР