Русев дори завърши с изпускане на щангата и падане на

...
Русев дори завърши с изпускане на щангата и падане на
Коментари Харесай

Ужасна контузия получи Ангел Русев

Русев даже приключи с изпускане на щангата и рухване на земята

Ангел Русев и Надежда Нгуен откриха българското присъединяване на Световното състезание по повдигане на тежести в Колумбия, съобщи.

Русев зае шестото място в категория до 55 кг при мъжете, като травма в рамото му попречи да направи опит за място в медалите.

Той изхвърли 106 кг без проблем в първия си опит, само че по-късно контузи рамото си на 110 кг. И третият му опит на 110 кг бе несполучлив, като Русев очевидно изпитваше болежка и имаше съществени усложнения.

Българинът въпреки всичко се яви и на изтласкването, където с много тъга направи сполучлив опит на 141 кг. Последвалите два опита на 145 кг обаче бяха ужасяващи, като при последният от тях той изпусна щангата и се строполи на земята.

Наложи се намесата на лекарски екип, само че Русев въпреки всичко се изправи, а общият общ брой от 247 кг му отреди шесто място.

Първи в дисциплината е Терапонг Силачай от Тайланд с дуел от 265 кг, втори приключи Нго Сон Дин от Виетнам с дуел от 260 кг, а бронзът бе за Йонг-хо Ким от Южна Корея с дуел от 260 кг.

Надежда Нгуен бе нашата представителка в категория до 45 кг при дамите, като с общо дуел от 145 кг, тя приключи на предпоследното 14-о място.

22-годишната европейска шампионка от предходната година изхвърли 65 кг от третия си опит, а при изтласкването се оправи с 80 кг, също от третия опит.

Далеч пред нея бяха медалистките. Танятон Сукчароен и Чаютра Прамонгхол от Тайланд имаха двбой от 182 и 180 кг, а бронзът бе за Мануел Берио от Колумбия със 170 кг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР