Русенция изпратиха жалба до Европейския парламент заради продължаващия проблем със

...
Русенция изпратиха жалба до Европейския парламент заради продължаващия проблем със
Коментари Харесай

Сезират Европарламента заради мръсния въздух в Русе

Русенция изпратиха тъжба до Европейския парламент поради продължаващия проблем със нечистия въздух. Гражданите са сезирали и виновните институции у нас, в това число и новия кмет.

"Във връзка с главния проблем за русенци ще предложа още при започване на работата на Общинския съвет да бъде образувана Временна анкетна комисия от общински съветници и специалисти, която да заседава обществено пред обществеността. Комисията ще събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и ще изслуша всички способени органи и заинтригувани жители, които желаят да създадат изказване ", разгласи новият кмет Пенчо Милков.

Пенчо Милков: Качеството на въздуха в Русе е целта ми

Той е подготвен да предложения в Русе и интернационалните специалисти, които да спомагат за решаването на казуса Подобно на Кръглата маса от 1990 година в София.

"Енергията на русенци заслужава отговор от институциите! В тази връзка персонално ще изпратя получената тъжба до българските депутати в Европейския парламент с искане да ме осведомят за дейностите, които ще бъдат подхванати. Гражданите на Русе би трябвало да знаят истината за замърсителите на въздуха и ограниченията против тях ", изясни Пенчо Милков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР