Русенци, поставени под карантина след завръщане от чужбина, попадат в

...
Русенци, поставени под карантина след завръщане от чужбина, попадат в
Коментари Харесай

Такова чудо като това, станало с мъж под карантина в Русе, не се бе случвало!

Русе нци, сложени под карантина след завръщане от чужбина, попадат в обаян кръг при непредвидени здравословни проблеми.

Последният случай е от нощес, когато зрението на възрастен мъж ненадейно се утежнява и той ослепява с дясното око, написа Русе медия.

Той се е завърнал на 4 април от Австрия и е подложен под карантина вкъщи си от 5 април. Веднага след завръщането си двамата със брачната половинка си са си създали бързи проби, които са негативни за ковид.

Проблемът с окото мощно тормози фамилията, защото се притесняват от микроинсулт.

Оказва се обаче, че от нощес до през днешния ден преди обед не могат да намерят кой и по какъв начин да прегледа русенеца, защото е под карантина и няма право да напуща дома си.

Тъй като направените проби са бързи, а не PCR, негативният резултат от тях не е гаранция за медицинските експерти, че мъжът не е притежател на вируса.

Съпругата на мъжа разкрива, че е говорила с всевъзможни институции, само че отникъде не намерила помощ.

По думите на дамата й е бил препоръчан вид да откри очен доктор, който разполага с защитно облекло и има кабинет отвън здравните заведения. Целта е да се обезпечи сигурност на останалите заболели.

Посочени са й били и съответни имена, само че всички тези експерти са отказали.

Вариантът да бъде откаран в Инфекциозно поделение и там да го прегледат, в началото е бил отритнат.

Семейството се тормозило, че мъжът има потребност от очен доктор, а в действителност ще бъде вкаран в отделението, без да е болен от ковид. Това е паниката и на други пациенти.

От институциите изясняват, че логаритъмът изисква при сходни случаи да се звъни на тел.112. Оттам се изпраща кола за спешна помощ с екипирани медици, които да транспортират пациента до Инфекциозно поделение на УМБАЛ „ Канев “.

Това се прави, с цел да не се смесват потоците, и не значи, че ще бъде настанен в отделението, прецизират здравните управляващи. Инфекциозно поделение е мястото, където ще бъде извикан съответният експерт, който да прегледа болния.

От Спешна помощ към този момент са имали няколко сходни случая с хора под карантина, откарани с кола за спешна помощ до Инфекциозно поделение за обзор поради здравословен проблем.

Само при проблеми, когато се касае за съществено положение, карантинираните се транспортират до Спешно поделение на лечебните заведения. Това обаче става след авансово предизвестие и координиране с отделението.

На адресите на хора под карантина екипите от Спешна помощ отиват с защитни дрехи, защото са измежду най-уязвимите на първа линия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР