Русенци могат да изберат локациите им до 23 май 15

...
Русенци могат да изберат локациите им до 23 май 15
Коментари Харесай

Община Русе ще разположи 15 съда за строителни отпадъци в града

Русенци могат да изберат локациите им до 23 май

15 контейнера за строителни боклуци (лифтдъмпери) ще разположи Община Русе в града.

Дейностите са в осъществяване на плана “Мерки за възстановяване ръководството на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово " по Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени (ООСКП) “, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИК) 2014-2021 година, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

10 от новите контейнери ще са с съдържимост 4 м³, а останалите 5 с 5,5 м³, и ще бъдат ситуирани във всеки от петте региона “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен. Община Русе дава опция на жителите посредством да изберат всред няколко вероятни местоположения за позиционирането им, като тя ще бъде налична за жителите до 23 май.

Общината ще провежда пролетна и есенна акция за гратис транспортиране на строителни боклуци, генерирани от строителни действия и поправки в домовете, а датите ще бъдат авансово оповестени на русенци.

Освен контейнери за строителни боклуци, в осъществяване на плана ще бъдат построени и 5 мобилни центъра за разделно събиране на боклуци в Русе, а по-малки съдове за разделно събиране към този момент са ситуирани в административните здания на територията на общината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР