Русенският водещ производител на чорапи Делта текстил ще строи фотоволтаична

...
Русенският водещ производител на чорапи Делта текстил ще строи фотоволтаична
Коментари Харесай

Русенска чорапена фабрика си строи слънчева централа

Русенският водещ производител на чорапи " Делта текстил " ще строи фотоволтаична електроцентрала за личните си потребности благодарение на компанията ЧЕЗ ЕСКО, оповестиха от ЧЕЗ България в петък.

Мощността на слънчевата електроцентрала ще е 195 kWp. Плановете са тя да бъде въведена в употреба до април 2020 година Полезният живот на оборудването е 25 години, а срокът за възвращаемост на инвестцията е 7 години.

В момента чорапената фабрика купува нужния ѝ ток от доставчикa на електрическа енергия на свободен пазар " ЧЕЗ Трейд България ", който също е част от грапата на чешката компания ЧЕЗ в България.

" Доверието на клиента е по едно и също време и самопризнание, и отговорност за нас. Наша е ролята да балансираме сред продажбата на електрическа сила и енергийно ефикасните ограничения за понижаване на крайното ползване на ел. сила “, сподели Кръстю Икономов, шеф на " ЧЕЗ ЕСКО България “ ЕООД и шеф продажби в ЧЕЗ Трейд.

" Вярваме, че разширението на съдействието с Групата ЧЕЗ в България в още едно доказателството за развиването на " Делта Текстил " като устойчива " зелена " компания “, съобщи Игал Херетц, пълномощник на фабриката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР