Русенският университет се включи в мащабната национална кампания за производство

...
Русенският университет се включи в мащабната национална кампания за производство
Коментари Харесай

Русенският университет изработва безплатни предпазни шлемове за медици

Русенският университет се включи в огромната национална акция за произвеждане на защитни шлемове за медицинските служащи в странат а, борещи се с пандемията от Covid-19, заяви БНР.

Предпазни шлемове за медиците в цялата страна създават в Русенския университет " Ангел Кънчев ". Първите 50 броя през вчерашния ден бяха дарени на болница " Канев " в Русе.

Проф. Христо Белоев, ректор на университета и подчертава, че шлемовете не се продават. Той разясни, че тези шлемове са утвърдени от министерството на опазването на здравето в Чехия.

Белоев добави, че шлемовете са минали нужните изпитани я. " В момента трети ден към този момент тук имаме в катедра " Телекомуникации " включени 7 3D принтера, през днешния ден се включват още 5 принтера в два други корпуса на университета и задачата е да удвоим потенциала . Да можем да печатаме по към 80 защитни шлемове дневно ", изясни чл.к-т проф. Христо Белоев.

Белоев разяснява, че университета купува своите материали по направата. Целта ние за една седмица да може да произвеждаме 1000 шлема , заяви БГНЕС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР