Русенският университет Ангел Кънчев“ получи ново, заслужено признание за политиката

...
Русенският университет Ангел Кънчев“ получи ново, заслужено признание за политиката
Коментари Харесай

Само РУ Ангел Кънчев от Източна Европа е в мрежата BeyondScale

Русенският университет „ Ангел Кънчев “ получи ново, справедливо самопризнание за политиката си на предприемачески университет в България и Европа посредством включване като само висше учебно заведение от Източна Европа в Международен консорциум за поощряване на предприемчивите университети. Тази университетска мрежа се назовава BeyondScale и ще се финансира по стратегия ЕРАЗЪМ+, оповестява кореспондентът на .
Създаването на мрежата BeyondScale е резултат от дейното взаимоотношение на участващите партньорски организации с Европейската комисия по направлението HEInnovate – Иновации във висшето обучение. Инициативата на Европейската комисия HEInnovate (Насърчаване на предприемаческите университети в Европа), поражда през 2014 година с концепцията, че университетите са в центъра на икономическото развиване и обществено единение на Европа и света.
За присъединяване в мрежата BeyondScale са утвърдени 12 водещи в предприемаческото образование и университетския продан институции от седем европейски страни: Австрия, Ирландия, Португалия, България, Холандия, Германия и Испания.
Целта на плановия консорциум BeyondScale е в интервала 2019 - 2023 да сътвори мрежа от висши учебни заведения и национални институции, които ползват метода HEInnovate. Предвидено е да се разработят положителни практики, които да се показват пред национални и локални институции. 
През 2018 година районно управление (на МВР) „ А. Кънчев “ бе уредник и хазаин на интернационалната конференция „ HEInnovate – Институционална смяна във висшето обучение “, на която бе показано осмото измерение на предприемаческата интензивност - Дигитална промяна. Форумът се организира като част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
По-рано през 2014 година Русенският университет е измежду 5-те български висши учебни заведения, предложени от МОН на Европейската комисия и минали сполучлив мониторинг на образованието по предприемачество и нововъведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР