Русенският окръжен съд остави в ареста 35-годишен русенец, който се

...
Русенският окръжен съд остави в ареста 35-годишен русенец, който се
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 35-годишен трафикант

Русенският областен съд остави в ареста 35-годишен русенец, който се е опитал да преведе през границта 10 мигранти. Обвиняемият е употребявал товарен автомобил, с който е опитал да премине през Граничен пункт “Дунав мост 1 ”. Превозваните мигранти са били сирийски жители, като измежду тях е имало 2 дами и 3 деца.

Адвокатът на арестувания трафикант изиска той да бъде пустат под домакински арест или парична гаранция, защотоняма доказателства за съпричастност на обвинения към осъщественото закононарушение, не е осъждан, има семейство и непрекъсната работа и няма да се укрие.

Окръжен съд обаче счетесчете, че взетата на по-долна инстанциямярка за неотклонение задържане под стража във връзка с М. М., е законосъобразно и обосновано. Касае се за закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 10 години, санкция от 10000 лева до 30000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца. Механизмът на осъществяване на действието сочи, че същото е с добра организация в съучастничество с други лица и техническа обезпеченост, което дава съображение да се одобри, че е с висока степен на социална заплаха. Наличието на регистриран непрекъснат адрес, трудовата претовареност на жалбоподателя и съществуването на малолетно дете не изключват опцията той да се укрие или да извърши закононарушение, заради което и наложената мярка за неотклонение подхожда на стадия на наказателното произвеждане и събраните досега доказателства.Определението на Окръжен съд – Русе е дефинитивно.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР