Русенският любител на екстремния туризъм Петър Ванев заминава на поредния

...
Русенският любител на екстремния туризъм Петър Ванев заминава на поредния
Коментари Харесай

Петър Ванев е устремен в завоюването на Тройната корона в американския туризъм

Русенският фен на рисковия туризъм Петър Ванев отпътува на следващия си воаяж в страната на неограничените благоприятни условия – Съединени американски щати. Там той ще реализира мечтания Континентален преход. Експедицията се реализира с поддръжката на Община Русе, Фондация „ Русе – град на свободния дух “ и Сдружение „ Поломие “.
Петър Ванев ще лети за Америка на 17 март и ще прекоси 4989 км от щата Ню Мексико до Монтана до края на месец август. Това е последният стадий от по този начин наречената Тройна корона за преходи на дълги дестинации в Съединени американски щати.
Другите два извървяни към този момент от него са Тихоокеанският хребетен път и Апалашката пътека. Той е първият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка - рисков маршрут от границата на Мексико до границата на Канада с дължина 4240 км. Пътят му е прочут като един от най-трудните пешеходни преходи в новия свят. Апалашката пътека следва планината Апалачи в Средния запад и той я покори единствено с един чифт обувки.
Петър Ванев е на 32 години и е роден в Русе. Възпитаник е на ПМГ „ Баба Тонка “ и е работил в хотелиерския бизнес в Англия. Сега фантазията му е да трансформира пристрастеността си към пътешествията в специалност и да опише всички свои прекарвания в книга.
Неговите достижения дадоха съображение на Сдружение „ Поломие “ да потърси поддръжката на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ за втора експедиция по пешеходния преход на Апалашката пътека. Петър Ванев е едно от Лицата на Русе е на път да стане единствения българин прекосил Континенталния преход, след което ще получи оценката на Тройната корона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР