Русенският катедрален храм Света Троица“ е мястото където патриарх Неофит

...
Русенският катедрален храм Света Троица“ е мястото където патриарх Неофит
Коментари Харесай

„Той остави незабравима следа“: Русенската митрополия с молитва за патриарх Неофит

Русенският катедрален храм „ Света Троица “ е мястото където патриарх Неофит е бил митрополит в интервала от 2001 година до 2012 година Днес паметта му беше почетена със заупокойна молитва, към която се причислиха и доста миряни.

Свещениците от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за патриарх Неофит пред положени архиерейски одежди, а доста миряни възпламениха свещ в негова памет. Сред тях е Йорданка Атанасова, която го е познавала персонално.

Отдаваме респект към паметта на Негово Светейшество патриарх Неофит

„ Едва ли има различен подобен човек, който да се употребява от доверието на хората. Няма. Той беше изключение “, безапелационна е Йорданка Атанасова.

Свещениците от Русенската митрополия скърбят за загубата на патриарх Неофит и споделят, че в Русе той ще бъде запомнен единствено с положително.

Бившият министър председател написа на своя уебсайт, че с огромно огорчение е научил за кончината на патриарха

„ Като русенски митрополит той остави незабравима диря измежду своето паство и измежду своето духовенство. Голяма част – той самият е ръкоположил и въвел в това занятие на Божията равнища доста хора “, твърди свещеник Макарий, който е викарий на Русенската митрополия.

Католическите свещеници от Русе също се помолиха за патриарх Неофит. „ Един човек, който беше отворен, беше в действителност отворен да чува, да слуша и да преподава “, сподели отец Валтер.

Бойко Борисов, Кирил Петков, Корнелия Нинова, Делян Пеевски и Костадин Костадинов показаха скръбта си във Facebook

Патриарх Неофит е оглавявал Русенската митрополия в продължение на 11 години – до ноември 2012 година, когато е определен за глава на Българската православна черква (БПЦ).

Проследете в нашия онлайн репортаж какво се случва след кончината на патриарх Неофит: 

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР