Русенския университет спешно започна да произвежда части за обдишващи апарати,

...
Русенския университет спешно започна да произвежда части за обдишващи апарати,
Коментари Харесай

Русенския университет спешно започна да произвежда части за обдишващи апарати

Русенския университет незабавно стартира да създава елементи за обдишващи апарати, нужни за болните от ковид. Те се създават благодарение на 3D принтери.

От събота работим нон стоп. В тази акция вземат участие над 70 ентуасиасти и организации, които не престават да печатат 3D-принтирани съставни елементи. Първоначалните модели се печатат за към 2,5 ч., което с нашите 7 принтера значи много дребен потенциал на произвеждане. Затова ни се наложи ние да променим модела и действително в този момент ние печатаме доста дребна част от шлемовете - рогата, където се закачат защитните екрани и някои други крепежни механизми, като болтчета, разяснява Доц. Пламен Зариев, катедра " Телекомуникации " към Русенски университет.

В събота и неделя са произвели 50 маски и са ги подарили на болничното заведение в Русе. След това са произвели още към 40 бройки, които са дарили на общопрактикуващи лекари, зъболекари и фармацевти в региона. Променили са концепцията и са удвоили производството, разясни доцент Зариев. Фирми от региона се включват и дават на университета защитни шлемове, които да дарят на лечебни заведения и медицински експерти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР