Русенски лекари бяха отличени с награди за работата си през

...
Русенски лекари бяха отличени с награди за работата си през
Коментари Харесай

Русенски лекари отличени с награди в Деня на Св. Иван Рилски


Русенски лекари бяха отличени с награди за работата си през 2017 година, връчени в Деня на Св.Йоан Рилски от Районната гилдия на БЛС-Русе. Наградите се присъждат годишно за разнообразни специалности, като наложително измежду отличените има и представители на болничното заведение в Бяла. Зам.-председателят на РК на БЛС-Русе доктор Светослав Дачев връчи грамоти на персоналния доктор доктор Милена Иванова, на акушер-гинеколога доктор Венцислав Несторов, на гастроентеролога доктор Руслан Кулински, на кардиолога от извънболничната помощ доктор Славимир Татаров и началника на хирургията в Бяла доктор Пламен Маринов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

„ Искаме обществото да забележи тези наши сътрудници, защото огромна част от тях са тихи, работливи, които правят голямо количество работа под формата на прегледи, интервенции и други, само че остават полезрението главно на своите пациенти “, показа доктор Дачев.

Въпреки празника бе изработен и къс разбор на положението на българското опазване на здравето сега, което не е по никакъв начин положително. „ Здравеопазването като цяло е в задънена улица, плавното плъзгане по наклонената повърхност стартира да дава забележим резултат това лято. Виждате една след друга доста огромни регионални лечебни заведения банкрутираха. Фалит даже е мека дума, тъй като те са с големи задължения. Нямам концепция по какъв начин може да изплати 15 млн. дълг в случай, че тя заработва 6-7 млн. за една година. Положението със слабото финансиране дава един предстоящ от нас резултат, защото цената на клиничните пътеки от 2006 година до момента, особено при белодробните пътеки, се е повишила единствено с 25-30 %. И в случай че минималната работна заплата тогава е била 160 лева, в този момент е 460 лева и ще става 510 лева Т.е. при 300 % нарастване на разноските за труд, които тези клинични пътеки би трябвало да генерират, имаме единствено 30 % нарастване на клиничните пътеки “, разяснява доктор Дачев.

И още една премия бе връчена на днешния празник вследствие на самодейността на УМБАЛ-Русе „ Златни ръце, положително сърце “, която се организира за първа година. Пациенти и техни близки имаха опция да дефинират най-хубавия доктор в болничното заведение, който ги е впечатлил с грижата, отдадеността и професионализма си. Гласуването във фейсбук и по имейл дефинира началникът на отделението по урология доктор Венцислав Георгиев да стане избран за Лекар на годината на УМБАЛ-Русе за 2017 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР