Русенецът Теодор Цветков, който е посветил живота си на благотворителността,

...
Русенецът Теодор Цветков, който е посветил живота си на благотворителността,
Коментари Харесай

24-годишен българин влезе в Гинес с уникален рекорд

Русенецът Теодор Цветков, който е посветил живота си на благотворителността, влезе в Рекордите на Гинес. Неговото достижение е за най-бързо преплуване на 10 км в езеро с една ръка, като той съумя да преплува дистанцията единствено за 5 часа и 13 минути.

24-годишният Теодор сложи върха по време на благотворителното плуване на езерото " Липник " през юни предходната година, а събраните средства бяха дарени за фондация " Александър Русев ". Тогава в продължение на часове той плува със завързана към тялото дясна ръка. Сега обаче върхът му е офицално записан.

" По време на слагането на върха, аз бях контузен, само че съумях отново да преплувам тези 10 километра с една ръка. Това беше най-трудното, тъй като изпитвах болежка в ръката, беше и студено ", описа младят мъж пред Българска национална телевизия.



Целта на Теодор е да бъдат събрани задоволително пари за построяването на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. На нея той посвети и идната си благотворителна идея. Плува със завързани крайници в закрит басейн.

" Търся си треньор, желая да се състезавам в плувни маратони, живот и здраве. Според мен, имам волята и желанието да стигна до олимпиада. Даже, уверен съм, че мога да стана и олимпийски първенец ", сподели още плувецът.

В момента Теодор се състезава в русенския състезателен клуб за ветерани " Ирис ", само че в близко бъдеще се надява някой от приетите и авторитетни у нас или в чужбина тимове да се заеме с подготовката му.

През декември 2018 година той преплува в басейна на спортното учебно заведение в Русе 50 км за 16 часа единствено с ръце. На Богоявление пък Теодор два пъти е вадил кръста от река Дунав край Русе и един път от река Вардар край Гевгелия в Северна Македония. Тази година от 31 май до 22 юни при следващата си благотворителна самодейност той преплува 30 езера в страната в поддръжка на фондация " Нана Гладуиш - една от 8 ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР