Русе. В ход е мащабният проект за създаването на единна

...
Русе. В ход е мащабният проект за създаването на единна
Коментари Харесай

Община Русе изгражда географска информационна система в полза на гражданите

Русе. В ход е огромният план за основаването на единна интегрирана географска осведомителна система за потребностите на русенци, оповестиха от пресцентъра на Община Русе . Тя ще съставлява Географска информационна система портал с интерактивни тематични карти, съдържащи пластове с настоящи пространствени данни за общината от другите сфери на публичния живот - стопанска система, просвета, комунални действия, строителство, екология, туризъм и други Системата ще бъде безусловно безвъзмездна и налична за жителите и ще бъде поместена на уеб страницата на общината, както и в другите категории на обособените дирекции и общински сдружения. По този метод русенци ще могат да вършат редица информации 24/7, което би икономисало на тях и администрацията средства и времеви запас.

До момента е построена структурата на уеб основани приложения с предпочитан статус като:

• общ организационен план;
• строително-ремонтни дейности;
• краткотрайна организация на движението;
• кадастър и регулационни планове;
• обществена инфраструктура - учебни заведения, детски градини, ЦПЛР;
• данни от отделите „ Транспорт “, „ Управление на собствеността “ и „ Инвестиционно планиране “.

Целта е системата непрестанно да се добавя и развива, като планът планува и внедряването на програмен продукт, който разрешава общинските чиновници на терен да обновяват на място информацията в картите - да вземем за пример при поправяне на повреда, слагане на нови контейнери за боклуци или премахване на рискови дървета.

Очаква се до края на месец февруари да приключи консолидираното на системата. Предстои още образование на чиновниците, които ще я обслужват административно, чиновниците, които ще събират информация на място, както и общо вътрешно образование за потребление на Географска информационна система основани уеб приложения за информации и редакция на съществени данни от неспециалисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР