Русе. В България много се говори за магистрали, магистрали от

...
Русе. В България много се говори за магистрали, магистрали от
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Проф. Боян Дуранкев, Коалиция за България: Има една магистрала към Европа и това в река Дунав

Русе. В България доста се приказва за автомагистрали, автомагистрали от асфалт, само че в действителност има една-единствена автомагистрала към сърцето на Европа и това е река Дунав. Това съобщи претендентът за евродепутат и лидер на листата на „ Коалиция за България “ проф. Боян Дуранкев в Русе, оповестиха от пресцентъра на обединението . Той е безапелационен, че България и Румъния би трябвало да координират своите дейности в Екологичен потенциал, с цел да създадат реката плавателна целогодишно, и точно това ще е първата цел на евродепутатите от обединението. Близо 100 дни в годината река Дунав не е плавателна в Българо-румънския си сектор, което визира и двете страни. Втората задача е свързването на река Дунав с корабостроенето и кораборемонтите. „ Дълбоко сме уверени, че България може да развие този бранш на стопанската система сполучливо, защото има обичаи, хора, които са способни да построяват нови мощности и в това отношение България може да дръпне напред “ безапелационен бе проф. Дуранкев. Третото извънредно значимо нещо за обединението е съгласуване на дейностите с Румъния във връзка с екологията във връзка с река Дунав и дунавските области. „ Ще се борим за превръщането на река Дунав в един център на Европа, както в плавателно, по този начин и в индустриално и екологично отношение “, сподели проф. Боян Дуранкев. Развитието на районите и в частност Дунавския район е секторната политика, с която желае да се занимава най-младият претендент за народен представител в Европейския парламент, русенката Калина Найденова. 21-годишната дама счита, че „ Коалиция за България “ е единствената мощ, която може почтено да показва България и Дунавския район в Европейски Съюз. „ За мен е чест да представям Дунавския район в Европейския парламент “ добави тя.
Представянето на претендентите за европейски депутати на коалиция „ Коалиция за България “ през днешния ден в Русе, бе на борда на кораба „ Русчук “, с което бе демонстриран точно уговорката й към Дунавската тактика. „ Това значи друга политика на поддържане на околната среда, гарантиране на плавателността на реката и нещо, което за нас е извънредно значимо – Дунав като връзка, инструмент за развиване на туризма и инструмент за връзка сред хората. Ние години наред сме си поставяли за цел, с Валери Иванов, шеф на Драгажния флот в Русе, имахме среща с Румънския дипломат и имаме гаранция на съседите, че ще бъдем дружно в борбата за деен Дунав. Битката за този Дунав, който обичаме и желаеме да бъде свързващо звено с Европа. Това, което Дунава ни дава като чувство за вероятност е неизползвано. И през днешния ден Дунав, като източник на капацитет, като гаранция за околната среда и животинския набор, само че на първо място като река, която дава европейско самочувствие освен на Русе само че и на България “ съобщи ръководителят на „ Коалиция за България “ Румен Петков, който заема 17 място в листата. Той бе безапелационен, че е изключително значимо България да възвърне позициите си в корабоплаването и кораборемонта. Според него страната би трябвало да се заеме със съживяването на корабостроителницата в Русе, както го е направила с „ Авионамс “ и други предприятия. Държавата би трябвало да застане на мястото си за възобновяване на корабосторителницата, с цел да може България заеме това място, което е имала десетилетия наред. Правим го тук, на Дунава, с цел да е ясно, че това е ангажимент, който не може да бъде поставян под подозрение.
Дунава е общо богатство, общо бъдеще, само че е на първо място общо обвързване и ангажимент в случай че желаеме да отговорим на упованията и на потребностите и на района и на страната “ сподели в умозаключение Румен Петков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР