Русе трябва да печели от местоположението си, от възможностите на

...
Русе трябва да печели от местоположението си, от възможностите на
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков: Русе трябва да печели от местоположението си

Русе би трябвало да печели от местоположението си, от опциите на река Дунав и близостта до румънската столица, от подготовката в Русенския университет „ Ангел Кънчев ” и професионалните гимназии, написа tvn.bg.

Тази теза разви по време на Бизнес конгрес на Дунавския район „ Съвременните провокации пред реализиране на районните политики ” кметът на Русе Пенчо Милков. Той добави, че през идващия програмен интервал би трябвало да се мисли за интензивно съдействие сред общините от Северна България, с цел да могат да аплайват взаимно с планове пред страната и Европейски Съюз в името на общия стопански напредък на района.

В тази връзка русенският градоначалник изложи концепцията градът да стане център на Обединение на прилежащи общини за районно развиване на стопанската система. Според него, районното съдействие на равнище общини е един от пътищата, по които Северна България може да навакса изоставането си в стопански проект.

Милков бе безапелационен, че общината ще спомага интензивно за основаването на удобна среда за развиване на започващите компании..

Община Русе ще мисли в вероятност за привличането на вложители, ще мисли напред – не когато пристигна вложител, да основава изискванията в избрани парцели, а да основава предпоставките и когато пристигна вложителят, ние да сме подготвени с парцели, с благоприятни условия, които са помислени напред. ”, сподели още Милков.

Сред най-важните въпроси е работната ръка, счита ръководителят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев. „ Човешкият фактор – от кое място да вземем фрагменти, които да са подготвени в модерни технологии, които да желаят да работят стимулирано, против какво биха работили. Дали ще внасяме служащи и каква ценностна система ще имат тези служащи и по какъв начин ще трансформират нашия район. Или можем нашите да бъдат подготвени задоволително добре и задоволително стимулирани с цел да повишим продуктивността на труда. Защото заплатата се явява един коефициент от продуктивността на труда. Колкото повече произвеждаш, повече получаващ. Чуждата работна ръка е отчасти, палиативно решение. Това нещо за момента ще реши казуса, само че в дълбочина ще го задълбочи “, безапелационен е проф. Ениманев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР