Русе. Статията беше представена пред професионалисти, работещи с деца, медицински

...
Русе. Статията беше представена пред професионалисти, работещи с деца, медицински
Коментари Харесай

Фондация „За Нашите Деца“, съвместно със сдружение „Еквилибриум“ представи статия посветена Глобалната скала за ранно детско развитие по време на работен семинар в Русе

Русе. Статията беше показана пред експерти, работещи с деца, медицински експерти, ръководители на обществени услуги и представители на община Русе като част от план на Фондация „ За Нашите Деца “, целящ по-широко разпространяване на научна литература в региона на ранното детско развиване на български език. Това оповестиха от " Фондация за нашите деца " .
Глобалната канара за ранно детско развиване е създадена като широкоприложим инструмент, който да разреши оценяване и обрисуване на положението на ранното детското развиване в международен мащаб. По този метод всяка страна ще може да разполага с съответен способ за следене на напредъка във връзка с задачите в региона на ранното детско развиване. Подобен инструмент ще спомогне за по-ефективно използване на съществуващите стратегии, което в допълнение ще насърчи политическият ангажимент за инвестиция в ранното детско развиване в международен мащаб, който в никакъв случай не е бил по този начин мощно деклариран, както в този момент.
След презентацията участниците се разделиха на групи и дискутираха компликациите с достъпа до научна литература в България, проблемите, с които се сблъскват експертите при следене на ранното детско развиване, както и това по какъв начин би трябвало да се вършат политики, основани на доказателства.
Сред главните проблеми, които изпъкнаха, бяха морално остарелите научни изявления, по които се образоват експертите в университетите, неналичието на съгласуваност сред институциите и неналичието на вложения в качеството на работната мощ в областта на ранното детско развиване.
Участниците се обедниха към тезата, че е нужна обща визия на национално равнище за политиките и дейностите във връзка с ранното детство, която да разреши по-координирани и целенасочени дейности на всички заинтригувани страни. По този метод ще може да създадем съответни условия за работа на експертите и поддръжка за родителите, а по този начин и подобаваща социална среда, която да е оптимално удобна за развиването на децата.
Събитието се организира в Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии на съдружие „ Еквилибриум “ в Русе и беше фасилитирано от програмния шеф на сдружението – Елена Петкова.
Проектът е финансиран като част от взаимна самодейност на Международната организация малко по малко ISSA и фондация “Bernard van Leer ” за разпространение на научното списание Early Childhood Matters.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР