Русе. Радвам се, че съм в един от най-европейските градове

...
Русе. Радвам се, че съм в един от най-европейските градове
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Сергей Станишев в Русе: България трябва да започне дискусия за ресора и кандидатурата на българския комисар

Русе. Радвам се, че съм в един от най-европейските градове на България. И тъкмо от Русе желая да кажа, че думата на тези избори е смяна – у нас и в Европа. Това сподели президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Сергей Станишев в Русе, където взаимно с Валери Жаблянов е на поредност от срещи с обществеността, с актива и със симпатизантите на партията, оповестиха от пресцентъра на партията . Двамата посетиха и Ветово, и Сливо поле. " Изборите ще минат, само че ние българите би трябвало да се научим да отстояваме ползите си поредно и редовно, а не кампанийно. Да търсим сътрудници и съдружници за нашите дела. Непосредствено след 26 май това има три аспекта. Първата ни национална задача е полагането на политически старания за привличането на новия Европейски орган по труда, което за България ще носи спомагателен престиж и финансов запас. Втората национална задача – ресорът на българския комисар в новата Европейска комисия. В миналата стартирахме със мощен сектор на Кристалина Георгиева. Но след нейното отдръпване получихме този, който беше разполагаем. Сега е време да реализираме национално единодушие и да проведем открита полемика за българското портфолио. Готов съм да повеждам диалози и с Франс Тимерманс, ако бъде излъчен за ръководител на Европейска комисия. Той има извънредно положително отношение към България, само че би трябвало да има и доста мощна кандидатура на страната ни ", очерта като национални задания Сергей Станишев. „ Третата ни непосредствена задача е да проведем договаряния по идната финансова рамка като сме наясно какво желаеме по значими посоки за страната и се борим да няма орязване на парите за основни за България планове. Именно ние, социалистите, се противопоставяме на орязването на средствата за кохезионна и селскостопанска политика.
Като част от тази работа би трябвало да подготвим Националната си стратегическа референтна рамка въз основата на разбор на постигнатите резултати и да заложим в нея политики за стабилно развиване и почтени приходи. “, съобщи водачът на европейската левица.
„ С неспокойствие вземам участие на срещите в Русе като част от листата на „ Българска социалистическа партия за България “. Нуждаем се от обществена правдивост, в този момент! От европейска и българска взаимност за отбрана на труда, за нарастване на заплатите – изоставането ни се вижда, не може да бъде скрито от красивите изречения на участниците в листата на ГЕРБ “, уточни претендентът за евродепутат Валери Жаблянов.
„ Десет години са задоволителен интервал и за най-авторитетната партия да потвърди какво може в ръководството. Видими резултати. А тези от българите, които чакат повече и желаят друга политика и обществени правила на систематизиране на бюджета, имат избор да поддържат листата на нашата партия.
Целите на българските и на европейските социалисти съответстват и това е поръчител, че Българска социалистическа партия не е сама, а има поддръжка от всички равнища на ръководство в Европейски Съюз.
Да, България реализира триумфи от присъединението си към Европейски Съюз до момента, само че темпото е незадоволително, господин министър председател, ръководещата партия се задъха! Българска социалистическа партия е тази, която носи нова сила “, сподели Жаблянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР