Русе посрещна новите си златни спортисти, които върнаха позабравената слава

...
Русе посрещна новите си златни спортисти, които върнаха позабравената слава
Коментари Харесай

Как се печелят златни медали? – разказват българските щангисти

Русе посрещна новите си златни спортисти, които върнаха позабравената популярност на родните щанги. Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев станаха първенци на Европейското състезание по повдигане на тежести в Москва.



" Ние не сме бягали от подготовка, гледахме да задържим състезателите в оптимално добра форма. Справихме се, с помощта на техните старания и стабилната душeвност, прекомерно доста ограничавания, по тази причина нямаме нито една позитивна проба. Всички състезатели чакаха с неспокойствие това съревнование, бяха доста надъхани. Специално за един клуб трима европейски първенци едновременно не е имало до момента ", разяснява треньорът Радослав Атанасов.

По думите му Италия, Германия и Грузия са били мощни съперници на Европейското състезание по повдигане на тежести в Москва.

Според Радослав Атанасов русенската школа е една от най-хубавите в България.

" Възрастовата група, при която започваме да се занимаваме с деца, е 10-11 години. Има към 40 деца. Всичко е гратис при нас, не взимаме такси, ние поемаме разноските и по надпреварите. Шансовете за Олимпиада са на Стилян Гроздев. 4-ма се борят за 2 квоти ", добави Радослав Атанасов.

Щангистката Надежда Мей-Нгуен добави, че не е изпитвала съществени компликации.

" Мислих си, че би трябвало да се осъществявам ", сподели Надежда Мей-Нгуен.

Ангел Русев означи, че е бил добре квалифициран за надпреварата.

" Очакванията ми бяха най-малко орден ", съобщи Стилян Гроздев.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР