Русе от днес е в предепидемична обстановка. Това съобщи директорът

...
Русе от днес е в предепидемична обстановка. Това съобщи директорът
Коментари Харесай

Русе е в предепидемична обстановка

Русе от през днешния ден е в предепидемична конюнктура. Това заяви шефът на Регионалната здравна ревизия в крайдунавския град доктор Маргарита Николова, откакто по-рано през днешния ден се състоя заседание на Регионалното оперативно бюро за битка с грипа и острите респираторни болести.

Данните, получени от общопрактикуващите лекари, демонстрират, че заболеваемостта в района е 212,50 на 10 000, като преди седмица е била 188,35 на 10 000. За да бъде оповестена грипна зараза в област Русе, стойностите би трябвало да доближат към 250 на 10 000 души.
Анализите демонстрират, че най-вече са болните във възрастовата група сред 5 и 14 години и при децата до 4 години.

"Грипна почивка за учениците към този миг няма да се афишира ", съобщи шефът на дирекция "Надзор на заразните заболявания " към РЗИ в Русе доктор Цветелина Мирчева.

Тя изясни, че процентът на отсъстващите по болест възпитаници в другите учебни заведения в региона е от 5 до 11 %. Няма образователно заведение в района, от което по болест да отсъстват повече от 30 % от учениците.

Д-р Мирчева съобщи, че при предепидемична конюнктура би трябвало да се съблюдават някои ограничения, свързани с ограничение на контактите с заболели, да се заобикаля събиране на доста хора на едно място, постоянно проветряване на пространствата, да се акцентира на персоналната хигиена, в това число постоянно измиване на ръцете, да се употребяват и маски.

Д-р Николова изясни, че наклонността е броят на заболелите да се увеличи. Ако това стане внезапно още през тази седмица, Регионалното оперативно бюро за битка с грипа и острите респираторни болести ще се събере изключително.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР