Русе. Опитът ми ще послужи като инструмент за успешното привличане

...
Русе. Опитът ми ще послужи като инструмент за успешното привличане
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Лиляна Павлова, ГЕРБ провери напредъка на строителните дейности по два големи европейски проекта в Русе

Русе. „ Опитът ми ще послужи като инструмент за сполучливото привличане на още средства за районно развиване и по-добро позициониране на страната ни измежду останалите европейски страни “, сподели през днешния ден претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Лиляна Павлова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Тя ревизира напредъка по строително ремонтните действия по улиците „ Баба Тонка “ и „ Райко Даскалов “ по отношение на осъществяването на плана „ Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и създаване на зони за публичен отдих “. Той е на стойност 24.3 млн. лв. и е реализиран с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Дейностите по тези две улици, свързващи центъра на Русе с Кея, към този момент са приключени според признатия линеен график.
„ По време на мандата ми като министър на районното развиване и благоустройство имах достойнството директно да вземам участие в планове, които трансфораха Русе в крайдунавската перла на България. Работата по дейното развиване на града и осезаемото възстановяване качеството на живот на жителите му не би трябвало да стопира, а в противен случай ”, добави Павлова. Тя прегледа главната пешеходна улица в Русе – „ Александровска “, а след това се увери и в качеството на приключилата реорганизация на бул. „ Придунавски “, част от план „ Интегрирана система за градски превоз на гр. Русе – 2 стадий “. Заедно с народния представител от ГЕРБ – Русе и регионален координатор на партията в Русенска област Пламен Нунев, Павлова беседва със зам. – кмета на Община Русе доктор Страхил Карапчански. Според зам.-кмета факт е усъвършенстваната функционалност и подвижност в общината, като е даден приоритет на велосипедните и пешеходни алеи. Осигурява се запазване на околната среда посредством понижаване на нездравословните излъчвания и шумово замърсяване. Не на последно място доктор Карапчански открои по – огромната сигурност в превоза на тази част от град Русе.
Срокът за осъществяване на плана „ Интегрирана система за градски превоз на град Русе – стадий 2 “ е 48 месеца, считано от 05.01.2017 година, а на „ Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и създаване на зони за публичен отдих “ – 30 месеца, считано от 12.12.2016 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР