Русе. Окръжна прокуратура - Русе ще внесе обвинителен акт срещу

...
Русе. Окръжна прокуратура - Русе ще внесе обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура - Русе: Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд за изнасилването и убийството на Виктория Маринова

Русе. Окръжна прокуратура - Русе ще внесе обвинителен акт против Северин Красимиров и ще изиска налагане на най-тежките санкции за осъществените от него на 06 октомври 2018 година в гр. Русе две закононарушения - обезчестяване на Виктория Маринова, представляващо изключително тежък случай и убийството ѝ, осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата и с особена свирепост. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България .
Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна сложна правосъдно здравна психична и психиатрична експертиза на обвинения, заключението на която сочи изрично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за осъщественото. Красимиров е с лека умствена назадничавост и е прочувствено нестабилна персона – емоционален вид, само че може да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психологичната активност, които да нарушават главните му психологични годности, заради което може да взе участие в наказателния развой и да схваща смисъла и смисъла на осъществяваните следствени дейности и да схваща смисъла на наложеното наказване.
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното произвеждане на специфичен контрол и по него се правят интензивни следствени дейности от екип от прокурори.
До момента са разпитани 30 очевидци и са назначени 19 експертизи. Извършени са голям брой първични и спомагателни огледи на мястото на престъплението и на материални доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са информации от мобилните оператори и здравна документи.
В осъществяване на издадената от Оперативна програма - Русе Европейска заповед на следствие, прокуратурата във Федерална Република Германия извърши освидетелстване на Северин Красимиров и направените протоколи и фотоалбуми за това следствено деяние са получени в прокуратурата. С оглед изложеното в протокола положение на обвинения и откритите по него следи от пострадвания, Окръжна прокуратура- Русе назначи правосъдно здравна експертиза, която да даде отговор на въпроса дали е допустимо откритите пострадвания да са получени вследствие на оказана от жертвата опозиция.
Припомняме, че причинителят на действията бе арестуван в осъществяване на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане в Германия и бе преведен в страната ни. С определение на Окръжен съд – Русе на Северин Красимиров е избрана мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР