Русе. Обвиненият в жестокото убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова

...
Русе. Обвиненият в жестокото убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев: Северин Красимиров е призна, че е ударил Виктория Маринова, но мълчи за изнасилването

Русе. Обвиненият в жестокото ликвидиране на 30-годишната журналистка Виктория Маринова Северин Красимиров остава за непрекъснато в ареста. Това реши през днешния ден Окръжният съд в Русе. Мотивът за това са тежестта на осъщественото закононарушение, фактът, че младият мъж няма непрекъсната работа и приходи, фамилията му живее в чужбина и има действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Това заяви за Агенция " Фокус " Силва Агопян от ТВН.
Северин Красимиров е с две повдигнати обвинявания - за обезчестяване и за ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Постоянната мярка „ задържане под стража “ беше поискана от обвиняването и подкрепена от служебния бранител на Северин. По думите на юрист Иван Дойнов, подзащитният му се тормозил за здравето и живота си, в случай че се върне в ромската махала при положение, че съдът го пусне под домакински арест.
Пред медиите, Северин призна за осъщественото закононарушение: „ Виновен съм. Ще приема каквато присъда ми дадат. Много скърбя. Не мога да допускам, че аз съм го направил. Ударих й един пестник “, сподели упрекнатият в убийството мъж. Той се разплака и добави, че единствените думи, които насочва към фамилията на убитата Виктория са – „ Съжалявам “.
Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че Северин е признал, че е блъснал Виктория. За изнасилването обаче мълчал. Нямало данни той да е имал съизвършител. Младият мъж отричал да е познавал жертвата си или да я е виждал на телевизионния екран. Той разказал, че сред двамата е имало спречкване. От Красимиров е взета ДНК-проба. Направеният обзор е открил, че физическото му положение е положително.
Северин има право да апелира наложената мярка в тридневен период пред Апелативния съд във Велико Търново. До даването на ход на делото той ще остане в следствения арест в Русе.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР