Русе. Областна администрация Русе е създала организация за следене на

...
Русе. Областна администрация Русе е създала организация за следене на
Коментари Харесай

Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите на територията на региона

Русе. Областна администрация Русе е основала организация за следене на равнищата на водите на територията на района. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Областният шеф на област Русе Галин Григоров дружно с основния секретар на Областната администрация Симеон Иванов направиха инспекция на място в землището на село Караманово, община Ценово по отношение на изявления за наводнени аграрни земи, сеновали, икономически здания, обори, както и прилежащата пътна инфраструктура по протежението на река Студена.
В наличието на представители на „ Напоителни системи “ ЕАД, клон Долен Дунав беше осъществено проучване положението на мостовото оборудване, след село Караманово, ситуирано на път II-54 – гара Бяла – село Ценово – село Пиперково – село Караманово – град Свищов.
Установено беше, че все още на инспекцията мостът не е залят и няма следи от заливане.
Засегнати са само няколко декара аграрни земи.
Проблемът с експлоатационното положение на дигите на р. Студена, респективно заливането на посоченото мостово оборудване, датира обратно във времето, за което Областна администрация Русе е изготвила план за възобновяване на плановия профил на реката. Същият е изпратен с искане за предпочитано финансиране и осъществяване до всички способени институции. Предвид изложеното Областна администрация Русе е основала организация за следене на равнищата на водите на територията на района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР