Русе. Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Българският

...
Русе. Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Българският
Коментари Харесай

Русе: Народният представител Пламен Нунев и Българският патриарх Неофит инспектираха новостроящия се храм Свети Пантелеймон

Русе. Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Българският патриарх Неофит и кметът на Община Бяла и член на ГЕРБ Димитър Славов направиха през днешния ден обзор на градежа на новия храм „ Свети Пантелеймон “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В момента е приключен грубият градеж на църквата, като са сложени куполите. Патриарх Неофит оцени високо делото, подето от Община Бяла и подкрепено от депутатите и Министерски съвет. Той приветства дарителската акция за съграждането му и пое ангажимент да участва при освещаването му през 2018 година. Жители на квартала показаха пред народния представител и патриарха благодарността си за съграждането на новия храм.
Идеята за построяването на нов храм в кв. „ Гара Бяла “ поражда още при започване на 90-те години на ХХ век, само че заради разнообразни проблеми до момента не е била осъществена. През актуалната година, със съдействието на кмета на Община Бяла Димитър Славов бе формиран предприемчив комитет, който да осъществя плана. С решение на Общинския съвет бе обещано право на градеж. Русенският митрополит Наум персонално постави главния камък при започване на градежа през предходната година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР