Русе. На първо четене вчера бяха приети промени в Закона

...
Русе. На първо четене вчера бяха приети промени в Закона
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев: С промените в закона са осигурени средства за униформено облекло на служителите на МВР

Русе. На първо четене през вчерашния ден бяха признати промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, свързани с униформеното облекло на чиновниците. Промените бяха подкрепени от всички парламентарни групи и признати с 171 гласа „ За “. На държавните чиновници от Министерство на вътрешните работи, които все още на влизане в действие на закона са имали право да получат униформено облекло и за които такова не е обезпечено, се изплаща левовата му равноценност в размер на лимита за съответната година, съразмерно на отработените месеци на служба за държавен чиновник, носещ униформа през календарната година, като се приспадат усвоените предели за всяка година, сподели по време на работна среща с Младежи ГЕРБ от Област Русе националният представител и регионален координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
" Левовата равноценност няма да се изплаща, когато може да бъде обезпечено униформено облекло за съответната година. Средствата за погашение на сумите се обезпечават по бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2017 година за сметка на централния бюджет ", уточни още Пламен Нунев.
" През 2013 и 2014 година, по време на държавното управление на Орешарски, не се организира нито една поръчка за направа на униформено облекло. Всички желаеме да виждаме на улицата служители на реда, които да вдъхват сигурност и в добър външен тип. Например, служителите на реда по морето към този момент са добре екипирани и с колела ", акцентира Пламен Нунев, който е заместник-председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.
Депутатът очерта главните акценти и цели в работата на Министерство на вътрешните работи. Сред тях са предварителната защита по противопоставяне на престъпността – битова и тежка, битката против корупцията, сигурността на придвижването, ограничения против незаконната миграция и противопоставяне на тероризма. По думите му в България сега се прави доста за Министерство на вътрешните работи в подтекста на предстоящото европредседателство.
" Постепенно всички проблеми в Министерство на вътрешните работи ще бъдат решени ", заключи Пламен Нунев в наличието на ръководителя на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, членовете на НИС на МГЕРБ Галя Василева и Станислава Стоянова, Полина Цветкова и Зорница Петрова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР